Menu

Nieuws

Terug

Bestuurswisseling bij Persvrijheidsfonds, Folkert Jensma nieuwe voorzitter

06-04-2017

Bij het aftreden van Frits van Exter in de zomer van 2016 heeft Folkert Jensma de voorzittershamer overgenomen. De recente bestuursvergadering van 6 april jl. was voor drie andere bestuursleden, elk om persoonlijke redenen, tevens de laatste bijeenkomst.

Per die datum stopt Maria Henneman, bestuurslid sinds de oprichting van het Persvrijheidsfonds in november 2007. Nog een gewaardeerd lid, Inge Brakman, bestuurslid sinds mei 2011 verlaat het bestuur. En tenslotte heeft ook Bertus Tichelaar, afgevaardigd namens van het Genootschap van Hoofdredacteuren en bestuurslid sinds april 2010, aangegeven zijn bestuursfunctie neer te leggen. 

Inmiddels mochten we twee nieuwe bestuursleden verwelkomen, namelijk Bart Brouwers hoogleraar journalistiek in Groningen en oprichter van E52. Bart is o.a. oud-hoofdredacteur van dagblad De Limburger, dagblad Spits en het lokale platform dichtbij.nl.
Ook Mariette Wolf is toegetreden tot het bestuur. Zij is mediahistoricus en directeur van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten. Mariƫtte is onder andere oud-directeur van het Persmuseum en actief als freelance-tentoonstellingsmaker en auteur van historische non-fictie.


Terug