Menu

Nieuws

Terug

Fonds steunt journalist/auteur Michiel Princen in hoger beroep inzake publicatie boek

18-07-2016

Het Persvrijheidsfonds heeft financiële steun toegekend aan de auteur en onderzoeksjournalist Michiel Princen, schrijver van het boek De gekooide recherche. Dit boek gaat over de kwaliteit van de (financiële) recherche en de maatschappelijke gevolgen ervan.

Princen werd in eerste aanleg gedagvaard door een in het boek besproken persoon, Jonathan Tobing, die wilde laten afdwingen dat het boek uit de handel gehaald zou worden omdat Princen onrechtmatig politiegegevens zou hebben gebruikt.
De rechtbank stelt Princen in het gelijk en zegt in haar vonnis dat Princen het recht heeft om gebruik te maken van ervaringen en concrete voorbeelden en dat het recht van vrijheid van meningsuiting zwaarder weegt dan de belangen van Tobing. Deze laatste gaat nu in beroep tegen de uitspraak.  De ondersteuning door het Persvrijheidsfonds is bedoeld als tegemoetkoming in de juridische kosten, die Princen moet maken in deze beroepsprocedure en het Persvrijheidsfonds ziet belang in een principiële uitspraak van de rechter op dit punt.


Terug