Menu

Nieuws

Terug

Terlingen versus Paes

03-07-2014

One World publiceerde in 2013 twee artikelen van Sanne Terlingen waarin werd bericht dat de Limburgse miljonair Paes, in Ghana werd verdacht van kindermisbruik. Paes wilde een einde aan berichtgeving over onder meer de aangifte die in Ghana tegen hem was gedaan vanwege seks met minderjarige meisjes. Paes omschreef de artikelen van Terlingen als laster. In het kort geding, dat begin december 2013 diende, eiste Paes forse boetes, een verbod op nieuwe artikelen en uitlatingen door Terlingen over hem.

De voormalig redacteur van One World wist zich verzekerd van de steun van haar toenmalige uitgever ook nadat Paes een kort geding tegen haar had aangespannen.

Op 18 december 2013 heeft de rechter alle vorderingen in de zaak afgewezen en Paes veroordeeld in de proceskosten. Ook de andere zaken waarover Terlingen schreef, zoals bedreigingen en berichten van omkoping in Ghana, waardoor politieonderzoek werd beïnvloed, waren eveneens gerechtvaardigd, aldus de rechter.

Inmiddels is Paes in hoger beroep gegaan en is Terlingen gedagvaard bij het gerechtshof te Amsterdam. Het Persvrijheidsfonds ondersteunt Terlingen financieel in deze beroepszaak.


Terug